Szaunák


SzaunaSzaunaFinn szauna:
Mára már tudományosan is bizonyított tény, hogy az alapos szaunázás akár egy kemény edzéssel is felér. A különbség annyi, hogy a szaunázásnál a külső hőre reagál a szervezetünk, míg az edzés alatt a hő a mozgás hatására belőlünk áramlik. A skandináv országokban már régen rájöttek, hogy a szauna tisztítja szervezetünket, segít megszabadulni a káros salakanyagoktól, jó immunerősítő és érregeneráló hatású. Az északi népek legendás teherbíró és nehézségtűrő képességében jelentős szerepet tulajdonítottak a szaunázásnak.

Infraszauna: Az infra- vagy bioszauna a finn szaunától eltérően fejti ki hatását, mivel itt az infrasugár bejut a bőrfelszín alá, ahol fellazítja a bőr alatt lévő salak- és méreganyagokat, majd a verejtékmirigyeken keresztül segít kiüríteni azokat a szervezetből. Ezt a fajta szaunát sokat használják a sportban izomsérülés esetén is. Az infraszauna meggyorsítja az anyagcsere-folyamatokat, korlátozza a kórokozó baktériumok és vírusok szaporodását, és fokozott aktivitásra serkenti az egészséges testrészeket és szerveket. Beindul a test öngyógyító folyamata, javul az ellenállóképesség.

Hírlevél feliratkozás

Vezetéknév: Keresztnév: Email: Milyen programok érdeklik a leginkább (többet is bejelölhet)? Gyermekprogramok Kerékpáros túrák Kulturális programok Vadászat Horgászat Kulináris programok (helyi étel-, és borkülönlegességek) Feliratkozás
Sikeres hírlevélfeliratkozás!